De två första är klassiska, bockspindling med brunt kött (och en speciell doft som jag inte kan beskriva);
den andra stinkspindling med blått kött (och doft som vidbränd potatis).
Den tredje är dropptaggsvamp (hade gissat skarp dropptaggsvamp, men smaken skulle ha varit skarp i så fall).
Cortinarius brúnneus saknar lukt står det i ryman/holmåsen. Den ska tydligen också mörkna men tiden.
svamp 1 behöll samma färg som när jag skar den från första början ute i skogen.
svamp 1 luktade fränt sötaktigt lukten sitter kvar nästan än idag, nästan så den frätt in i mitt luktminne..
menar du verkligen umbraspindling?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.