Övre halvan - eller så - av foten kan du utan svårighet äta. Lite jobbigare kanske, men det går bra att tugga den. Allra nedersta delen kan du gott kasta - smakar inte riktigt lika bra. Ska du göra svampmjöl, så dra gränsen strax nedom ringen - delen ovanför äter du!
gör svampmjöl av foten och använd som krydda eller gör en läcker svampost. Stek finhackad charlottenlök häll i mycket visppgrädde och svamppulver och låt det småkokka tills dert blir en mycket simmig konsistens. låt det svalna och blanda med färskost för ett gott pålägg. recept på samma med trattkantarell finns på svampklubben .org.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.