Jag vet… Egentligen ingen jätteskörd mot en del av er och mängden kantareller brukar bli mer än detta, men det är iaf för mig ett rekord när det gäller sotvaxingen:D Skulle egentligen ut och plocka av lite på våra trattisställen men när vi väl kom dit fanns inte mkt plats kvar i korgarna…
Dagens skörd
wow!!! jag hoppas kommer jag blir expert med svampar som er..Den bilden till höger ser ut som gråa den hade jag sett många men som sagt jag är nybörjare och låter dom som jag inte viste vad dom heter eller ätliga och oätliga.
Du är lycklig!!!Grattis!!!
Det gläjer mig att se massor med bilder, alla experter här borde göra som du posta bilder så vi nybörjare kan lära sig av det..Tackar!!
//Nestor
Tack igen:)
Äntligen färdig med slutrenset och det var inte många sotvaxingar som var dåliga.
Geraldine, de flesta av de som ser vita ut är vanliga olivvaxingar medan andra var vitare vaxingar som jag ska kolla upp. Blev lite blandat med dom då utrymmet inte räckte till i korgarna.
Tack Thomas:)
Det är riktigt skönt att ha grovrenset avklarat när man kommer hem men tyvärr kan jag fortfarande slarva ibland;)
Geraldine
Har tidigare bara hittat ett fåtal som jag då blandat med annat. Det här är första gången jag hittat så mkt av den att det är tillräckligt för en riktig provsmak. Får återkomma när den hamnat i magen:)
Ok, ser fram emot detta. Hittade också sotvaxskivling idag, tyvärr inte så mkt som dig, så de åkte ner i en blandsvampspytt m sandsopp, svart trumpet, kantareller, trattisar och brunsopp och KJ.
Åt svatk knaperstekt sotvaxskivling för ett par veckor sedan, åh vilken härlig mild smak de hade. Vad ska du göra med dina?
Tack för tipset:) Får se om det blir av att jag hinner med det.
Geraldine
Har provat olivvaxingen nu. För den som är känslig för stark mat(som jag) är själva smaken god men alldeles för svag. Knappt att jag kunde känna smaken. Min sambo som föredrar stark mat tyckte den var menlös och kunde inte känna ngn smak alls på den. Passar nog bäst som bland och utfyllnadssvamp. Trots att den lufttorkat sen igår eftermiddag tog det tid i pannan innan svampbitarna slutade klibba fast i varandra.
Dags att steka till lite sotvaxing istället, vet att de flesta redan ätit frukost men själv äter jag sällan ngt före 11.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.