Visst är det en vacker Boletus Calopus! Jag skulle dock inte rekommendera att tugga i sig eldsopp, som anses svagt giftig!!!
Däremot den liknande Blodsoppen, som det finns ovanligt mycket av i markerna just nu (iallafall i Gbg.trakten). Verkar vara ett år för färggranna soppar i år!
Eldsoppens ätlighet har diskuterats här tidigare. Den är ätlig, men med förbehåll, s a s.
Jag tål utmärkt bra både eldsopp och blodsopp, däremot inte smörsopp och grynsopp. För många arter (dock inte de verkliga giftsvamparna!) är det mycket individuellt vad man tolererar.
Varje gång man provar en ny art ska man bara äta lite, och vänta någon vecka till nästa tillfälle.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.