Hej Eva-Lotta. Eftersom jag har lång erfarenhet av hur man bäst förvarar svamp i kyl kan jag ge dig följande tips: Kantareller klarar 5-6 dagar. De håller sig fräscha om man lägger dem i små blå plastlådor (sådana som du kan se odlade champinjoner i i många grönsaksdiskar). Trä sedan över en vit soppåse som de flesta hushåll får gratis för sopsorteringen) Tack vare påsen håller sig svampen lagom fuktig och torkar inte så fort i kylen. Trattkantareller är lite känsligare och brukar max klara 3 dygn. Taggsvamp: 3-4 dygn. Svårast är det med Karl-Johan som klarar max 2 dygn om de är nyuppkomna med vita rör. KJ är säkrast att göra i ordning för frys eller stekpanna direkt efter den är nyplockad.
Håll tillgodo!
M.v.h.
Christer von Zweigbergk, Viskafors
Hej Eva-Lotta. Eftersom jag har lång erfarenhet av hur man bäst förvarar svamp i kyl kan jag ge dig följande tips: Kantareller klarar 5-6 dagar. De håller sig fräscha om man lägger dem i små blå plastlådor (sådana som du kan se odlade champinjoner i i många grönsaksdiskar). Trä sedan över en vit soppåse som de flesta hushåll får gratis för sopsorteringen) Tack vare påsen håller sig svampen lagom fuktig och torkar inte så fort i kylen. Trattkantareller är lite känsligare och brukar max klara 3 dygn. Taggsvamp: 3-4 dygn. Svårast är det med Karl-Johan som klarar max 2 dygn om de är nyuppkomna med vita rör. KJ är säkrast att göra i ordning för frys eller stekpanna direkt efter den är nyplockad.
Håll tillgodo!
M.v.h.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.