oi då det var blix snabb svar..tackar tackar..
Jag tog bara små soppar inte den som finns på bilden..den som ser ut som mörkla jag tog bara bild på den, den som sotvaxing den tog jag 2 st dom är mycket bra kondis.
En fråga till hur ska man spara en blek taggsvamp kam man torka den eller frysa?
/Nestor
Testa dig fram, men torkning gillar jag inte på den svampen. Är annars en envis svamptorkare:-)
Jag tärnar den och kokar av i stekpannan i lite vatten(skräpet följer med vattnet då) så de mjuknar. Sen låter jag den rinna av och fryser in. Perfekt i vegomat som tex pytt i panna. Eller som blandsvamp med andra arter.
Har jag bara lite och ska äta den direkt så hoppar jag över koket, steker den direkt med annan svamp.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.