Har läst artikeln i norska Aftenposten, men det framkommer inget där som säger att tegelsoppen skulle vara farligare att äta än andra svampar.
Ett problem är att tegelsopp är en lätt svamp att lära sig, och många nybörjare plockar därför just den.
Ett bra svampår som det här, i alla fall i de södra delarna av Skandinavien, tillkommer många nya plockare som tror att det går att ta genvägar utan att ens skaffa sig en bra svampbok. De är alltför sällan medvetna om att svampar är känslig färskvara; vet inte hur en fräsch svamp ska se ut; tillagar svampen på fel sätt o.s.v.
För de flesta svampar gäller det att tillagningstiden (inkokning/ kokning/stekning) bör vara minst 15-20 minuter för att undvika de besvär som rå svamp kan ge. Sen är det individuellt vad och hur mycket man tål också.
Totte, du har länken här:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=18110&fnr=1&sok=rödskrubb&Start=0&Offset=50&7
Glæder mig at du lever enn, Bo!
Takk til Irene for bra information.Har inte selv læst artiklen. Jeg har aldrig vist hvor længe man skal steke svamp, jeg bruger meget kortere tid, men har heller aldrig hatt problemer.
Borset fra det så er det jo ett dejligt svampeår, ocså her på Sjælland.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.