Efter att ha lämnat ungarna på dagis och skola i morse skördade jag stora mängder förrekognoserade fjälliga bläcksvampar, en blomkålssvamp och lite annat. Som kuriosa såg jag förrförra hösten en fjällig bläcksvamp i en lite större odlingslåda/kruka vid Gustav Adolfs plan i Enköping - visste dock inte med säkerhet vad det var då. Försöker nog cykla förbi där på väg till jobbet i fortsättningen…
Har hört att bläcksvampen klarar sig ett par dagar i kylskåp, hoppas i a f på det.
Vad kan jag lämpligen servera den till (och hur)? Löser den upp sig i bläck även vid ovarsam tillredning?
Vad kan jag göra med blomkålssvampen (stor som en handboll)?
Kantarellerna hamnar nog på smörgås ikväll.
jag tackar för tips på förhand!
Om bläcksvampen: http://kortomgott.taffel.se/2010/09/21/blacksvampen-fortard-av-sina-inre-demoner/
(tut i egen lur)
Blomkålssvampen smakar himmelskt ihop med spetskål eller spenat, gräddstuvat.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.