Om de är mycket små så stek dem hela, men stora kantareller skär man i bitar.
Skall du frysa dem så skall du inte steka dem med fett, då skall de bara förvällas på svag värme tills de vätskat sig. Man kan salta lite så drivs vätskan ut snabbare. Sedan får de svalna och så fryser man in med vätska och allt.
En del fryser in kantareller råa, men det är en omtvistad metod.
Om du vill spara svampen längre än ca 6 månader ska du inte steka dem i fett. Fett härsknar även i frysen.
Ånga av dem i torr stekpanna i så fall, frys in med en aning vätska kvar. Tina inte utan lägg i het panna med smör i sedan när du ska laga dem.
Här är ett alternativt sätt att förvara kantareller: http://svampguiden.com/artikel_konservering.asp
Lycka till!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.