0 3767 visningar

10 svar

Motaggsvamp

Kent

25 sep 2010 kl. 17:42

Hej
Är det någon som har tips på hur man tillagar och äter mottagsvamp?

Funkar det att bara skiva upp och steka som vanligt?

//

0

Mikael S

25 sep 2010 kl. 17:56

Kan tillägga att även jag undrar, klev över mängder när jag hittade blek&rödgul tagg häromdagen.

Och hur ser man bäst skillnad på motaggsvamp och fjällig taggsvamp?
Skillnad i matvärde hos fjällig/mo?

0

siv n

25 sep 2010 kl. 18:02

motaggsvamp färgar jag garn med
matvärdet är jag osäker på.Jag vill nog inte äta den.(garnet blir blått
om det vill sej väl)
siv n

0

Christer

25 sep 2010 kl. 20:56

Motaggsvamp har högst matvärde.

0

Emma P

25 sep 2010 kl. 23:01

Vi provade steka rätt hårt med lök och åt sedan till pytt i panna och rödbetor. Hade en ganska speciell smak men tyckte det var gott. Min spontana kommentar var att den hade lite mer åsikt än svamp normalt har :)

0

Lena Strömstad

12 okt 2010 kl. 15:43

Jösses, trodde inte att det gick att äta dom. Det växte tre fina vid en liten tallruska rätt på hälleberget ett 50-tal meter från huset.
Jag kastar mig ut igen…

0

André

13 okt 2010 kl. 01:32

Tillaga den som vilken annan svamp som helst. Smak och konsistens påminner om Goodyear med en dragning åt Dunlop, särskilt på större exemplar. Fungerar utmärkt för att blanda med och förstöra annan svamp. Inget att fylla frysen med om du frågar mig.

0

Skogsfrun i Obbola

13 okt 2010 kl. 07:27

Efter att ha konsulerat svampboken lade jag bitar av motaggsvamp i pytten i förrgår, och tyckte den var riktigt god. Konsistensen var inte alls seg eller hård utan typiskt svampig.

0

anithau

13 okt 2010 kl. 08:10

Jag har en gång smakat en mjukkaka - sockerkaka - med motaggsvampröra - den var bredd över kakan som glasyr.
Jag måste säga - att det var bland det godaste jag ätit.

Ska försöka hitta receptet och lägga ut det.

0

Lena Strömstad

13 okt 2010 kl. 13:15

Nu är svampen stekt och uppäten. Och mmmm den var riktigt god.. antar att jag måste ta en smakbit av däcken nu också :-). Den gick faktiskt hem hos alla fyra som smakat på den. Stekte bara den minsta. De lite större var “larviga”.

Nu står jag framför spegeln och kollar om tungan blir blå :-).

0

André

13 okt 2010 kl. 19:33

Ok, kul för er. Smaken är olika som sagt.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone