Ett par länkar om höggul fingersvamp:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Gul_fingersvamp
http://svampguiden.com/art/visa/Ramaria_flava_s._lat
Om jag fattat rätt så har fingersvamparna blivit giftigare de senaste åren. Naturligtvis har de alltid varit lika giftiga, men kunskapen om dem har ökat och man har då funnit att allt fler av dem innehåller olämpliga ämnen.
Många arter av fingersvampar är också snarlika och jag tycker mig märka att våra “blåstjärnor”, de verifierat svampkunniga, börjar mumla om mikroskopering när fingersvampar kommer på tal.
Så om du ska ge dig på att äta fingersvamp trots allt bör du se till att ha en modern, uppdaterad svampbok och läsa på ordentligt så att du inte stoppar i dig något olämpligt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.