Har några svampar som det dykt upp massor av i år och som jag undrar om någon kan känna igen.
Bild 1 & 2 Dessa växer i gräsmattan, nära kanten till en gran/blandskog.
Bild 3 & 4 Växer på ett par gamla oxel-träd som står vid samma skogskant.
Bild 4 & 5 Finns precis i skogskanten. Hatten är lite sammetsaktig och när jag tog på hatt & fot fick jag ett gulaktigt pulver på fingrarna.
honungsskivlingen har flera artvariationer och en del verkar få magbesvär av den
vet inte om det beror på varierande känslighet i magarna eller olika ämnen i svamparna
själv har jag bara kunnat konstatera att unga ex. som drar åt honungsgult går bra att äta medan de som drar åt gråbrunt ofta är beska med bitter obehaglig eftersmak som råa - de förkastar jag, så jag vet inte om bitterhet o beska försvinner vid tillagning
vore intressant att höra synpunkter från fler som ätit dem
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.