Tänkte testa pudrad trattskivling. Var säker i skogen och var då dum att jag skogsrensade. Nu när den skulle stekas och smakas av blev jag allt för osäker.
Lukten på den råa svampen är sötaktig och luktar som de ni tidigare hjälpt mig identifiera. Växte i häxring, som den ska göra.
Testade att bara steka till då det står att lukten ska bli starkt parfymartad och kvalmig men det enda jag reagerade på var att den luktade annat än de svamparter jag tidigare stekt. Stekte nu bara en liten halv så det kanske inte var tillräckligt? Kan tillägga att jag INTE ätit ngt av svampen.
Kan ni via dessa bilder säga om det är rätt? Jag har möjlighet att senare ta kort på en större med hela foten kvar men tills vidare lägger jag upp dessa bilder.
Jag vet iaf att det inte är bolmörtsskivlingen men kan det vara ngt annat? Blir alltid lika nojig varje gång jag tänker testa en ny art, men bättre att vara helt säker först.
Ska nu iväg och hämta gubben på jobbet men kollar era svar när jag kommer hem igen.
Tack på förhand och hoppas ni ursäktar min dumdristighet…
Pudrad trattskivling?
Jag tycker det ser ut som pudrad tratt, men vänta på nån med mer dignitet… Om du kokar ner svampen i kastrull, med lock i början, och lyfter på lockat, så luktar det som toasprej med liljor! Det värsta jag har ätit var små puderknoppar inlagda i ättika… Min förra granne, en kär vän, är polska, och hon älskade pudrad tratt. Stolt gav hon mej ett smakprov på trappen, slirig sur liljedoftande knopp med muskotblomma….. Lite överdrift kanske, men bara en smula! ;)
Vi blev 3 personer som provsmakade och ingen av oss tyckte att det var ngn direkt parfymsmak utan vi tyckte alla 3 att den var mer än ok:)
Gubben blev först förfärad över parfymlukten som spred sig och var helt övertygad om att den skulle vara oätlig men blev glatt överraskad.
Tack igen för hjälpen som gjort att vi funnit ännu en art vi tycker om:D
Helena, tänk då på att bara plocka de mindre svamparna. Läste att ju äldre och större desto mer lukt:)
Upptäckte att det konstigt nog finns ngn här hemma som varit och plockat på det ställe jag hittat. Konstigt för det växer mkt annat som är gott och lätt att känna igen precis i närheten och har inte hört att ngn häromkring plockar annat än kantareller..
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.