Är det någon som brukar plocka och äta denna svamp. Fann 1½ liter, små fina grisöron idag, och tog de för första gången. Stekte med salt, peppar, persilja och tomat, och det blev riktigt gott tyckte jag. Konsistens som kött och kryddorna gav smak. Vad säger ni? Står i boken som “omtvistat matvärde”.
Se bl.a. här: http://svampklubben.org/feb2005.html
ttp://www.nyteknik.se/popular_teknik/kaianders/article33405.ece
Tack för svaret. Var på Botaniskas svampbestämning för ett par veckor sedan och deras svampexperter sa inget om att den var giftig. Kan ju vara olika arter här och i Japan. Finns ett inlägg på nätet sedan 2009 och där verkar den OK.
Jag lät den puttra i stekpannan kanske 1 timme och 20 minuter.
http://projectlisacd.blogspot.com/2009/09/idag-blev-det-mycket-oronmussling.html
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.