Jag som tycker om att plocka och äta svamp. Varje gång man äter man blir kurra i magen, oroligt att bliv förgiftad ewww kanske det är bara min tanke.Ibland kasta man det som har redan fryst in och har torkat. Är det bara jag eller finns någon som har samma känsla? Var ska man göra? jag plockar ju den som jag vet att det är ätlig, typ kantarel, blek tagsvamp men känslan finns förfarande. Oi ursäkta men jag känner jag måste skriva.
Jag förstår precis hur du känner. Visserligen har jag aldrig blivit kurrig i magen men just det kanske beror på att svamp är hårdsmält och du är lite känslig.
Själv brukar jag inte testa en ny svamp det första året utan plockar med några ex hem för att lära mig den. Brukar även se till att hitta alla eventuella förväxlingssvampar så kunskapen om de olika skillnaderna gör mig säker på att rätt art hamnar i stekpannan. Trots det kommer tvivlet ibland smygande och då väntar jag ännu ett år innan det blir provsmak av den arten.
Även om du “vet” att du plockat rätt kan du lägga upp bilder här så kanske du känner dig mindre osäker när du får bekräftelse av flera duktiga personer som sitter här på guiden.
Bättre att tvivla och överleva än att vara övermodig och äta fel..
Lycka till:)
tack Madde och Kurt för svaret.. Ju jag är lite känsligt i magen. Angående svampen jag plockade jag gör att jag rensar hemma så att jag inte plockar fel. Den jag åt var blek taggsvamp men det var konstigt att den jag fryst in gör min mage kurrar men den som jag åt ny plockat var bra igen konstigt känsla i magen. Det är därför jag tänker ibland har jag fryst fel svamp? Taggsvampar kan ju inte förväxla med någon giftig svamp? eller? igen tack!!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.