förr så gällde det att de var giftfria (gamla svampböcker) efter 3 månaders torkning, nya mätningsmetoder har visat att det fortfarande finns gift kvar i avkokade och torkade murklor, men inte mer gift än att de flesta människor klarar att äta dem utan att bli akut sjuka. Därför skrev jag så gott som giftfria
jag frågade en repesentant för livsmedelsverket om hur farliga murklorna är. om vi nu tar bort det akuta farliga att bli förgiftad( med att koka av, eller torka)
bad honom att jämföra t.ex. ett mål murklor i veckan, med att alltid jobba i sthlmsluften eller att röka 2 cigaretter om dagen, fick svaret att så farliga är de inte .
det är klart att någon som är rädd för att stoppa i sig giftiga saker, och som köper sin mat på hälsokosten, skall naturligtvis inte äta murklor,
men vi andra som inte äter 6-8 brödskivor om dagen,eller äter de livsfarliga chipsen kanske utan att ha dåligt samvete kan fortsätta att njuta av stenmurklan
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.