Är helt grön på svamp som inte är kantareller eller taggsvamp, typ, så jag undrar vad detta kan tänkas vara för sopp?
Den var ca ca 15 cm i hatten och inte slemmig eller något.
Den blev lila efter ett tag i köttet då den var bruten men fin i övrigt.
Jag har stekt på den och då blev den mörk, inte som karljohan som jag stekte strax innan.
Ja, den växte i norra Skåne, vid en väg i närheten av en å och vid lövbuskage.
Bra tips från någon? Kan jag äta min stekta svamp? ;)
Tacksam för svar!
MVH
Crille
Vad är detta för sopp?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.