Provade steka svampen igår.
Blev en konsistens precis som torr tonfisk på burk. De bitarna som var lite mer gulaktiga blev rosa när de stektes.
Ångade inte bort mycket vatten så blev mycket svamp för valutan men den sög upp väldigt mycket smör!
Smaken var ingen sensation tyvärr, var helt ok men konsistensen gjorde den rätt tråkig.
Steker hellre än Stolt Fjällskivling då :)
är en symbol för mykologin. “Svamparnas Linné” - Elias Fries (1794-1878) lär ha sagt när han som åttaåring såg den tillsammans med sin mor: “Är svamparna så vackra vill jag ägna mitt liv åt dem”.
Att äta den är en hädelse. Nils Suber sa “Den skall blott beundras”. Var tacksam mot Fries att han lärt oss så många arter.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.