ser att det skrivits en del om mig i helgen i olika trådar….både negativt och positivt. men jag ser det som så att alla omdømen er positiva.
så til æmnet. alla elskar væl att ha sitt “eget” svampstælle. i helgen insåg jag og min ælskade att svampsæsongen er slut efter ca 200 liter så vi tog ut till kusten før att efter några tips finna vår “egen” musslingbank. og mot all førmodan lyckades det…. 10 kg handplockade blåmusslor i kristallklart kattegattvatten. visserligen inte svamp men lika gott och lika nyttigt som svamp och samma stenålderskænsla…....
? Va!? Använder du inte lite av den frusna finhackade Ramslöken som du/vi plockade i våras till musslorna det gjorde jag i helgen, mumsfillibabba:)
Får nog ta en sväng uppåt kullen framöver och plocka lite på ett ställe som det är några år sedan jag besökte:)
he he JAS ! kul att du skrev det. faktiskt slængde jag ut den sista frysta ramsløken før at få plats med musslorna som skall i frysen till fullmånebadning i vinterbadarklubben, http://www.isbjornen.com vi kør en vikingeinsperad menu med bla tång utøver musslor svamp och kastanjer. men sjælvklart skulle jeg brugt den frysta ramsløken. men fandt lit fryst ramsløgpesto i frysen…..
JAS, tror du kan ha intresse av en dansk bok fra i foråret som heter tang,grøntsager fra havet av ole g mouritsen.
hilsen fra aalborg.
Tack du, den danske svampe, den boken låter mycket intressant jag har något gammalt från 70 talet men den är översatt från japnska antagligen för det är inte mycket som stämmer överens med det vi finner här på våra breddgrader. Jag brukar använda blåstång och dess närmaste släktingar (skördar den ute på kullen den oxå) till lite olika rätter, äter den även rå i sallader, en underskattad “grönsak”. I år skall jag prova en i en “svampsoppa” tänkte jag:)
JAS !
hær har du en lænk till dansk tv fra 28 oct i år med førfattaren til boken som bl a visar hur man blancherar bruntång og den blir grøn på 2 sekunder. vi prøvede det i går og det var meget fascinerande. lavede en marinade med citron, sesamfrø, olivenolje till og det smagt vildt godt !
http://www.tv2fyn.dk/arkiv/2010/10/28?video_id=35421
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.