Har du mycket svamp, som du vill spara så är det snabbast och enklaste att förvälla och steka och sedan frysa i lagom stora förpackningar. Torkning bevarar smaken mycket bra och om du inte har så mycket plats i frysen, så har du lätt att förvara den torkade svampen i exempelvis rengjorda syltburkar av glas eller något annat liknande som du kan stänga ordentligt.
Snabbt, enkelt och gott blir det om du skivar och steker svampen i olivolja med lite vitlök. Strö över lite flingsalt och en aning nymald peppar och hackad persilja. Ät det på en rostad macka.
Eller varva potatis och skivad (helst små fasta) Karl-Johan i en ungsform. Strö en blandning av riven parmesanost, hackade persilja ströbröd (helst färskrivet, lite grovt. Du kan exempelvis ta frombröd ur frysen och riva medan det är fruset). Ta gärna också aningen finhackad vitlök. Droppa olivolja mellan lagren och grädda sedan gratängen 45-60 minuter tills potatisen är mjuk. Smakar gudomligt tillsammans med en köttbit.
Sen är det till exemepl jättegott att blanda Karl-Johan i en risotto. Passar exempelvis bra till ungstekt kyckling. Eller marinerade och stekta kycklingfiléer.
Bon apètit!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.