Här kommer en bild på rimskivling (?) från växtplatsen samt en bild på en blomkålssvamp jag plockade för en stund sedan (vikt drygt 1 kilo).
Har någon något speciellt recept för blomkålssvamp - vilka kryddor kat t ex passa om jag steker den?
Finns det någon risk till förväxling vad gäller rimskivling?
Inget direkt recept på blomkålssvamp men personligen så saltar/pepprar jag bara och sedan steker den hårt.. När jag lyckas hitta någon blomkålssvamp så brukar jag sitta med en sked och äta enbart den stekta svampen för det är så in i he—-te gott!! =)
Jag är avundssjuk på dig!
Hej Brittan! Även jag hittade en blomkålssvamp för en vecka sedan. Jag provade att fritera den enligt följande recept:
http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=3
Ja, jag vet, det låter lite väl.. vågat att fritera, MEN, det blev helt underbart gott! Vi åt den med ris till. Och jag vågade mig även på en liten liten klick sweet chili-sås till, vilket var gott att doppa i, men det är kanske bara något för min smak =)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.