Det kan inte vara annat, eller hur, smakar gott ?Det är ju en utpräglad höstsvamp men den kan visst förekomma på våren också.
Dessa växte i kanten av granskog på murken ved, björk kunde jag indentifiera.
Inne bland granarna såg jag örttaggsvamp och grankotteskivling.
rökslöjskivling
Rökslöjskivling på björk låter märkligt.
Brukar väl växa på gran, medan be bittra släktingarna lever på björk?
Kanske har dina fynd fått totalt vårfnatt?
Svårt att se på bilden, tycker oxå det liknar rökslöjskivling men kan det inte vara föränderlig tofgsskivling, den brukar komma tidigt på björk men aldrig har jag hittat den heller såhär tidigt??
Bo.
Det var både barr och lövträdslågor och jag tyckte de växte på björken men kan ha fel förståss. Föränderlig tofsskivling är det i.a.f inte.
Jag tog en kort sväng efter lunchen till en annan lokal för murklor och sch.vårskål. 21 murklor på G varav 2 bleka, den största vägde 185 gr.
69 vårskålar räknade jag till, de flesta små men kan tänka mig vad grant det skall lysa när de växt sig större.
En snok låg också och gonade sig bland svamparna !
Nu väntar trädgårdsjobb !
Blek stenmurkla, snok
nu är jag säker på rökslöjskivling, men innan jag var säker så var ett av kriterierna att de skulle växa på granved om jag skulle våga ta dem, så jag är van att kolla detta väldigt noga. nu var det ju enklare att provsmaka för de på björk eller annan lövved brukar vara otroligt bittra.
föränderlig tofsskivling precis tvärtom - jag tar dem bara om de växer gyttrat på björk för att undvika risken att få med gifthätting
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.