Nu börjar det verkligen hända saker ute i skogarna:)Hittade en skivling och skål i onsdags när jag jobbade och en liten skivling idag i skogen hemma.
Först skivlingen i onsdags. Växte i mossan i äldre, gallrad granskog. Kunde inte känna ngn lukt på den. Tyvärr var inte kameran med där så fick ta bilderna i bilen.
serie 1
Tack Irene:)
Efter att ha kollat runt lite snabbt så håller jag med om grankotteskivling. Läste att bitter kotteskivlings fot är vit upptill och och ockrabrun nertill vilka mina inte är så det utesluter väl den? Läste också i en av böckerna att grankotteskivling är ätlig, stämmer det? Har inte tänkt plocka för att äta utan är bara nyfiken:)
Skålen känner jag mig lite osäker till. Trodde först själv att det var svart vårskål men läste att den ska vara vit i köttet och de jag hittade är ljusgrå. (Glömde skriva det men syns lite på bilderna) Kan köttets färg kanske variera beroende på ålder på skålen? Finns det ngn annan liknande skål som har ljusgrått kött?
Vårrödlingen var den lättaste att bekräfta:) Det konstiga med den är att den inte finns med i ngn av mina böcker.
Tack igen för all hjälp:)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.