0 557 visningar

124 svar

Svampmiddagen i Götet

H-G

3 sep 2006 kl. 21:06

Sålunda blev den omtalade middagen:

Förrätt:
Jacob’s Creek Chardonnay
Smörstekta äggkremlor på
chevré-ost.

Huvudrätt
Harsadel, gräddstuvade karljohan, gratinerade brunsoppshuvuden, klyftpotatis.
Jacob’s Creek Granache

Efterrätt
Mirjas fläderbloms-sorbet på en spegel av krossade björnbär.
Sherry

Det började trevligt och eskalerade med förtäring och allehanda diskussioner. Alltihop blev mycket trevligt och synnerligen sent. Vi beslöt göra repris på middagen innan svampsäsongen är över. Eller vad tycker ni?
mvh

0

Nina A

3 sep 2006 kl. 21:34

låter extraordinärt gott =)

fläderblomssorbet lät urgott dessutom!

0

Ann

3 sep 2006 kl. 22:27

och några glas rött till antar jag så blev det hela fulländat…

0

Carin

3 sep 2006 kl. 22:34

Absolut. När ska vi komma?

0

Affe

4 sep 2006 kl. 00:44

Sådär, nu får jag byta tangentbord…
Dreglade ner det fullständigt.
Lät kanongott! Synd man inte kunde delta.

0

H-G

4 sep 2006 kl. 15:13

Tja, Carin m fl,
helgen efter valet kanske skulle passa för ett samfällt frossande? Då har jag än mer i frysen.
mvh

0

Mirja

4 sep 2006 kl. 15:56

Jaa! eftersom jag var med på den första rekommenderar jag fortsättning(ar)!
helgen efter valet passar mig -även om det är Bokmässan med tillhörande kringhändelser men det gäller ju att prioritera!!
förhoppningsvis har jag hittat mera svamp då också!!!
blir det för tjatigt med fläderblomssorbet?

0

Tina Nordberg

4 sep 2006 kl. 18:21

Allt låter härligt. Vad sägs om hemgjord fläderlikör till kaffet.

0

Göran H

4 sep 2006 kl. 22:27

Jag skulle gärna vilja veta när och var, lite i tid innan. Jag besöker SKF regelbundet och eftersom jag antar att denna kulinariska upplevelse även nästa gång kommer att tilldraga sig i Göteborg vore det trevligt om det gick att kombinera resandet. Sugen på Jacob´s creek och all denna mumsiga svamp.

0

Ina

4 sep 2006 kl. 22:33

OM fläderbloms-sorbeten ska ersättas av nåt så har jag en hemkomponerad rabarberfromage som brukar göra succé... Bidrar gärna med receptet om intresse finns…:o)

0

Mirja

4 sep 2006 kl. 23:37

receptet?tar du inte med fromagen?
;-)

0

Ina

5 sep 2006 kl. 00:54

Naturligtvis tar jag med fromagen om det är önskemål om det! Ska den vara garnerad med Sharonklyfta och citronmeliss? :o)

0

Totte

5 sep 2006 kl. 00:59

Mums va det låter gott….
Säg till när nästa träff är:)

0

H-G

5 sep 2006 kl. 13:34

Fromage låter fantastiskt Ina, men vad sägs om helgen efter valet, 22:e el. 23:e?
Passare det er svampisar..
Rådjursstek kanske…

0

Totte

5 sep 2006 kl. 13:41

Låter bra med den 22 sept o rådjur låter inte fel det heller.

Hör av dig om tid o plats o om man ska ta med något mer är glatt humör :)

0

Ina

5 sep 2006 kl. 17:06

Tar med fromage! Spikat!

För min del så går 22 eller 23 bra! Jag undrar om man kan ta med sej en svampintresserad make eller om det blir för trångt då? :o)

0

Göran H

5 sep 2006 kl. 22:06

22-23 men vilken månad pratar ni om , september eller oktober eller ännu senare ??

0

Totte

5 sep 2006 kl. 22:42

H-G skrev helgen efter valet o då kommer fre 22 och lör 23 september.

Jag tycker fredan den 22 är en bra dag.

0

Mirja

6 sep 2006 kl. 10:55

Tack för inbjudan, jag kommer gärna, 22 september passar mig bra!

0

H-G

6 sep 2006 kl. 13:53

då kör vi den 22:e då gott folk. Det här ska bli riktigt trevligt.

Några idéer om svamptillbehör?

0

Ina

6 sep 2006 kl. 18:20

Jag har idag hittat hekatomber med skäggriska så jag kan ta med finsk risksallad om det passar till nåt…. :o)

0

Totte

6 sep 2006 kl. 20:40

Även jag får tacka för inbjudan kul att det blir av :)

Hur många blir vi? Tid o plats?
Finns det någon emejl jag kan nå dig på H-G?

Har några ideér om vad jag kan bistå med…

0

Mirja

7 sep 2006 kl. 13:21

kall, finhackad med finhackad lök o grädde, salt o peppar??lite kremlor i också?
Mmmmm…..;-o

0

H-G

7 sep 2006 kl. 14:15

Skäggriska låter gott, Ina, kör på det

Mig når man på jacquesd@passagen.se

Var är beroende på hur många vi blir, men låt oss starta tidigt så maten inte blir allt för sen.

6 borde några kunna, så kan resten ansluta?
Sillkremla är jag också lite sugen på....Smörstekta

0

Ina

7 sep 2006 kl. 14:49

Sillkremla… *drägglar* :o)

Har mailat dej H-G!!!

0

Carin

7 sep 2006 kl. 17:39

Så trevligt det låter. Jag skulle bra gärna vilja vara med, men det är lite långt från min småländska prästgård till Göteborg en fredagskväll.
Känner ni alla varandra redan, eller är det här ytterligare en trevlig “biprodukt” av detta roliga svampforum?
Hoppas det smakar riktigt bra. Jag skulle bra gärna vilja ta del av era recept sen.

0

Totte

7 sep 2006 kl. 19:22

Har aldrig ätit sillkremla….

Har mejlat dig H-G!

0

Mirja

7 sep 2006 kl. 22:49

du kan övernatta, jag har en ledig soffa i vardagsrummet :-)
detta är en trevlig biprodukt av denna underbart mångsidiga sajt!

0

Mirja

8 sep 2006 kl. 13:22

mitt senaste inlägg var ett svar till Carin…..

0

Carin

8 sep 2006 kl. 13:34

Tack snälla Mirja. Det är verkligen generöst, men jag har en make också. Det blir lite för mycket våldgästning tycker jag. Jag hoppas vi får tillfälle att träffa alla trevliga svamp-göteborgare vid något annat tillfälle där vi kan ta in på hotell (och kanske inventera lite västkustskog på samma gång).
Passar på att vidarebefordra ett enkelt, läckert KJ-recept som en italiensk vän med mycket svamp i roslagsskogarna använder:
Skiva Karl-Johan, vänd den i mjöl och fritera lätt i olja.
Salt är det enda som behövs.
Vi provar det i kväll på de fina Karl-Johan som maken fann i gräsmattan när han skulle ut och hämta tidningen i morse.

0

H-G

9 sep 2006 kl. 13:57

då skall vi se sa blinda Sara, då torde vi vara cirkus 6 pers, om jag räknat rätt. Var där några fler, så hojta.

Har fått mail och dylikt om förrrättsförslag, men den där risksalladen med stekt vaktel kanske är lagom mäktigt?

0

Affe

10 sep 2006 kl. 01:10

Alltså det är förbannat tråkigt att jag jobbar alltid på helgerna när det gäller såna här saker….

Hoppas ni får en trevlig afton.

0

tillsammans 6

H-G

12 sep 2006 kl. 12:04

Synd Affe, det får bli till nästa gång.

Men nu är vi jag, Ina+make, Mirja, Totte och en till. Och riskasallad med något till som förrätt, några förslag?

0

Charina J Halland

12 sep 2006 kl. 12:12

Varför ska ni tvunget parta när jag inte kan…. *plut*
Sista partajjet va jag på Samos i grekland nu ska jag till Fjollträsk.

Ja vill oxo va mää *sagt med barnsligt gnällig röst*

0

tillsammans 6

Ina, sydost om Borås

12 sep 2006 kl. 18:19

Risksallad är ju inte nåt “mesigt klet” utan ganska smakrikt så kanske nåt rökt - fisk eller kött?

0

tillsammans 6

Totte

12 sep 2006 kl. 20:17

Hej!

Var passade svampkrustaderna in som jag pratade med dig om Hans?
Till middagen som tillbehör kanske? O svartvinbärsgelen?

Själv har jag aldrig ätit risksallad så jag har svårt att komma med förslag:(

Stod i dag o va sååå nära på att köpa mig en rök, har ju även fiska mycket makrill som ligger i frysen men den var för stor…en annan gång kanske…

0

tillsammans 6

H-G

12 sep 2006 kl. 23:23

Svampkrustaderna låter utmärkta till huvudrätten, Totte, därutöver svartvinbärsgelén som tillbehör. Sen klyftpotatis och mos på palsternackor. 

Jag tänkte något halv-vilt till risksalladen, som vaktel. 
Men makrill låter det, jag kommer få några rökta sådana, kanske kan det passa till salladen… Något fylligt vitvin till…

0

tillsammans 6

Krister

13 sep 2006 kl. 00:28

Den här tråden fattar jag inte ett dugg av.
Ska ni ha middag tillsammans? Har ni haft svampmiddag?, rörigt!?
Varför mailar ni inte till varandra. Eller pratar i telefon. Måste era samtal om middagsmenyer ske på det här svamforumet?

0

tillsammans 6

Totte

13 sep 2006 kl. 07:38

Hej!
Ja vi ska ha middag tillsammans o ja det har varit en träff innan här i Göteborg där jag själv inte kunde delta men det kan jag denna gången, e det rörigt fortfarande?

Jag har inte allas mejl o inte allas telenummer så då når vi varandra bra här på forumet o ja våra middags menyer tycker vi funkar bra här på forumet, det handlar ju om svamp :)

Blir du inte inspererad?

0

tillsammans 6

hanzzon

13 sep 2006 kl. 09:25

krister, lägg ner!!
mvh

0

Tina Nordberg

13 sep 2006 kl. 16:27

Krister, du behöver inte läsa detta om du inte vill, o därmed inte bry dig. Vi är några som tycker att det fungerar bra. Kan du inte unna oss det.Själv har jag inte möjlighet att åka 100 mil tur/ retur. Jag önskar de som kommer till skott får det gott o trevligt.Jag blir så avundsjuk…...

0

H-G

13 sep 2006 kl. 20:59

Vi har ju knappast lämnat ämnet svamp, Krister, svampen måste ju såväl plockas som ätas.

Men jag funderar fortfarande på förrättsförslaget, skall vi ta vaktel eller makrill till salladen, gott folk och även vad skall vi dricka till?

ha de

0

Ina, sydost om Borås

13 sep 2006 kl. 22:02

Jag har inte ätit vaktel någon gång innan så jag vet ju inte vad och hur mycket den lilla fågeln smakar. För min del så är båda alternativen helt ok, men jag kanske “anpassar” salladen något beroende på vilket det blir…

0

Den lilla vakteln

H-G

13 sep 2006 kl. 22:42

Vakteln har liten smak, mör och fet. Som en pytteliten fasan, tillika ljust kött.

0

Den lilla vakteln

Totte

13 sep 2006 kl. 22:59

Vaktel låter bra, är lite trött på makrill efter fisket i höst men båda alternativen går bra.

Har aldrig ätit vaktel:)

0

Den lilla vakteln

Berit

14 sep 2006 kl. 00:45

Åh, vad roligt, jag vill järna komma på festen. Jag bor i Lilla Edet.  Vilket datum blir det. vad är adressen? Hur ska jag anmäla mig?
Jag kan ta med mig alltså gör på stället kantarellkrustader till förrätt.

0

Birgitta D

14 sep 2006 kl. 08:36

Kantarellsoppa är gott kan passa som förrätt. Jag skulle också vilja vara med. Fläderblomssorben låter god. Likaså rabarbersorben. Vill gärna ha recepten.

0

Mirja

14 sep 2006 kl. 10:35

receptet på fläderblomssorbeten kan du få om du hör av dig till
mirlap@hotmail.com

0

H-G

14 sep 2006 kl. 19:46

Birgitta, Berit
I e välkomna att haka på, det hela skall stånda fredag efter
(k)valet den 22:e, har mail på jacquesd@passagen.se.

F’resten fick ni andra mitt grupp-mail?

0

Ina, sydost om Borås

14 sep 2006 kl. 20:08

Har fått mail! :o)

0

gruppmejlet

H-G

16 sep 2006 kl. 11:23

Nu verkar maillänk vara etablerad, Mirja fick du ditt mail?

0

gruppmejlet

Mirja

16 sep 2006 kl. 14:03

yes!

0

Mirja!

Ina, sydost om Borås

16 sep 2006 kl. 15:12

Jag addade visst dej på msn utan att fråga… om du undrar så är det alltså jag som har lagt till dej!
Det bidde på det viset när jag skulle skicka iväg gruppmailet - klickade i en ruta för mycket där…

0

Mirja!

Birgitta D

16 sep 2006 kl. 16:43

Tackar för inbjudan till svampmiddag. Hade tänkt åka till bokmässan och då hade det passat bra. Nu måste jag tyvärr åka till Stockholm och varaa barnvakt istället.

0

H-G

17 sep 2006 kl. 17:20

Gott svampfolk.

Då antar jag att alla är informerade (det är bara hojta om ni vill med) och vi kan köra igång planerandet. Dryck är ju ej att förglömma som bas för en god middag, några förslag..

0

Ina, sydost om Borås

18 sep 2006 kl. 11:50

Jag är inte alls speciellt väl bevandrad i sommelièrens sköna konst… Så vinval överlåter jag med varm hand åt någon som är bra på det. Sen är det ju så att om jag och min käre make ska hem på nattkröken så måste någon av oss var nykter också. Annars ryker “styrlappen”...

Men generellt… till vaktel med risk-sallad kan man nog tänka sej ett fylligt vitvin med en aaaaning sötma, eller varför inte ett gott mörkt öl?

Huvudrätten… var det rådjur? Rödvin är väl vedertaget där? Medelfylligt?

Och dryck till rabarberfromage känns svårt. Kanske ett vitt vin igen som gärna får likna det till förrätten fast efterrättsvinet kan vara sötare… Inte för syrligt vin i alla fall - det kan nog bli knepigt ihop med syran i rabarbern…

0

Mirja

18 sep 2006 kl. 12:24

attans, j-l-r, inte nog m valet - nu har jag fått förhinder d 22 och kan alltså inte vara med!!!!
nästa gång!?
låt höra hur det blev!

0

Totte

18 sep 2006 kl. 16:38

Jag är inteheller så bra på viner men jag tycker väldigt mycket om lite lagom mörk öl:)

Staropramen skulle kanske passa ?
Kanske inte så mörkt men gott

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=1679&Butik=0&SokStrangar=

Hittade på systemets sida en sökfunktion o sökte på vaktel o fick dessa förslagen:

http://www.systembolaget.se/MatOchDryck/VisaPassandeDrycker?receptId={DCA6B78E-5651-435B-B3C0-637A321A2D83}&vgrupper=75, 592&visaAlla=false&minPris=0&maxPris=9999&butiksId=0&CurrentPage=1

kan det vara nåt?

0

Totte

18 sep 2006 kl. 16:39

Nytt försök…

http://www.systembolaget.se/MatOchDryck/VisaPassandeDrycker?receptId={DCA6B78E-5651-435B-B3C0-637A321A2D83}&vgrupper=75, 592&visaAlla=false&minPris=0&maxPris=9999&butiksId=0&CurrentPage=1

0

Ina

18 sep 2006 kl. 17:45

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=7211&Butik=0

Den känns som om den skulle kunna passa! :o)

0

freya

18 sep 2006 kl. 17:58

jeg får helt ondt af jer. Jeg burde jo køre op og være med, med bilen fuld af øl og vin…..det ville sikkert være billigere ;0) mvh fra Danmark

0

Freya!

Ina :o)

18 sep 2006 kl. 18:05

Det kanske kan bli en annan gång om du inte har möjlighet den här gången!

Och vi är vana vid “Systemet” och deras priser så vi överlever…;o)

0

Freya!

freya

18 sep 2006 kl. 18:06

ja det går nok :0)

0

H-G

18 sep 2006 kl. 18:27

öl skulle säkert funka, Ina’s vin var slutsålt här. Men vaktel är ungefär som anka, hittade detta på bolaget som har gott betyg:
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=22372

öl alt vin till risksall. + tillbehör?

Huvudrätten passa nog detta:
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=12660

Bocken undslapp mig tyvärr, så jag grunnar på alternativ.

Freya, mange takk för det fina erbjudandet, vi får alldeles se till att det blir av: en svampmiddag över gränserna! Nått att grunna på

0

Totte

18 sep 2006 kl. 18:28

Antar att det vita vin förslaget från Ina är till förrätten…ser ju helt ok ut tycker jag.

Hittade annars mörkt öl till förrätten http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=1632&Butik=0&SokStrangar=

vad vill vi ha?

0

Totte

18 sep 2006 kl. 19:00

Detta har jag druckit förut o vet att det är gott, finns på systemet hos mig o passar till förrätten. Vad väljer vi?
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=5106&Butik=0&SokStrangar=

0

H-G

18 sep 2006 kl. 19:17

Beaujolais, låter bra till vaktel.

0

per d

18 sep 2006 kl. 19:27

ursäkta att jag blandar mig… men en anka skulle nog bli besviken i att bli jämförd med en liten vaktel, och även tvärtom !
läste så om ett av nerna och man kan då konstatera att man i anitra´s lilla bolag är väldigt kreaktiva med att ange smaknyanser, eller vad sägs om följande “Utvecklad, kryddig smak med inslag av fat, plommon, paprika, rotfrukter och vanilj.” nästan så man kan tro att det är göran som provsmakat !
hur som helst hade det varit kul att arrangera något som ni är i gång med, själv finns jag rakt västsydväst från göteborg med fantastiska svampskogar och spännande vinbutiker plus riktigt bra value for the money viner i butiker som netto o fakta om man vet vad man skall välja.

0

H-G

18 sep 2006 kl. 19:41

Både ankan och vakteln (å kycklign) är mjälla i köttet och har mkt lite viltsmak, ett lättare vin bör passa. Så nog går de att jämföra.

Vildand, ringduva, tjäder vill väl snarast inte jämföras.

Rakt västsydväst Gbg, blir det Jylland eller Läsö? Trevig med god tillgång på vin.

0

per d

18 sep 2006 kl. 19:58

jylland, 500 meter syd om limfjorden och svampskogen ligger 5 km norr om limfjorden mellan brovst o fjerritslev.

0

H-G

18 sep 2006 kl. 20:19

Låter som en perfekt placering per, nästa svampmiddag kanske borde tas där ;-).

Vilka svampar är vanliga där, förnan borde vara ganska mager..

0

tillsammans 6

MAJA MAJA

18 sep 2006 kl. 21:48

jag tänkte baka 10 valnötslimpor och med rågsikt och dinkel

0

MAJA MAJA

18 sep 2006 kl. 21:51

JAG HAR INTE FÅTT RESPONS PÅ MINA HEMBAKTA VALNÖTSDINKELBRÖD SOM PASSAR SÅ BRA TILL KARLJOHAN

0

Bengt Sandh

18 sep 2006 kl. 22:40

Om jag får komma så tar jag med mig en hela Brännvin Special. Det tror jag alla kommer att gilla.

0

Bengt! :o)

Ina, obotligt tramsig!

18 sep 2006 kl. 22:45

Då kan vi göra kantarellbål på finskt vis… ;o)

0

H-G

18 sep 2006 kl. 22:46

Brännvin special är vattenskadat, tar du kronvodka så du hjärtligt välkommen.

0

Totte

18 sep 2006 kl. 22:53

o då kan vi sjunga den finska snapsvisan…..NO!!! ;)

0

Bengt! :o)

Bengt Sandh

18 sep 2006 kl. 23:19

H-G, jag skämtade lite, maträtter där svamp ingår ska naturligtvis avnjutas med stor finess och i bästa gourmetanda och då är valet av viner av största betydelse. Däremot är kunskapen om svamp i kombination med vin ett eftersatt ämne. Detta tog man upp i den utmärkta tidskriften All Tomat för något år sedan men jag har inte sett något resultat ännu. Dock vet jag att en torr sherry typ La Ina eller Tio Pepe är utmärkt till olika sorters svampsoppa.

0

per d

18 sep 2006 kl. 23:33

H-G, där blir till ca 5 kg kantareller i veckan och när det var som bäst med karl johan för några veckor sedan så blev det ca 20 kg var vecka.

0

Bengt! :o)

H-G

18 sep 2006 kl. 23:40

Jag menade å andra sidan allvar, en iskall pärla till exempelvis kryddstarka kantareller eller blodriskor är alldeles utmärkt.

Torr sherry till svampsoppa låter fantastiskt gott.

Jag tycker det är en utmärkt idé att utforska sambandet svamp och dryck mer utförligt. Väntar spänt på fler förslag från forumet…

0

Drycker!

Ina :o)

19 sep 2006 kl. 07:34

Totte och jag har funderat på om vi kanske ska göra en kupp och föreslå Staropramen Dark till förrätten!

Till efterrätten har vi diskuterat http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=2917&Butik=0&SokStrangar=VITA+VINER%2c+s%u00f6ta%3a%u00d6sterrike%3aAlla+storlekar%3abland+annat%3a-%3aS%u00f6tma%3aFyllighet%3aFruktsyra%3a - vad tror andra inblandade om det?

0

Drycker!

H-G

19 sep 2006 kl. 13:57

Kuppförsök, insubordinans!

Mörk öl till salladen är nog en hit.

Auslese, fabelhaft. Bra att börja med öl och runda av med vin.

Vad är det man säger; Bier auf Wein lass das sein, Wein auf Bier…

0

Drycker!

Totte

19 sep 2006 kl. 14:26

Haha :) va bra då är vi tre som tycker nåt i allafall.

Kan man ha Morgon till huvudrätten H-G? Vi vet ju inte vad som är tänkt o förresten skulle inte du stänga ner din dator?

0

...das rat ich dir! :o)

Ina :o)

19 sep 2006 kl. 17:39

Skall vi betrakta det som avgjort att kuppförsöket lyckades?

Och att Auslesen till efterrätten är ok?

0

...das rat ich dir! :o)

Totte

19 sep 2006 kl. 18:23

Japp :)

0

...das rat ich dir! :o)

Lena M

19 sep 2006 kl. 18:46

En liten undran, när blir denna svampmiddag av?
Är det liksom roligast före, med planeringen och allt som skall till ? Hoppas, att vi får höra hur den avlöpte och vad ni åt för gott .

0

På fredag...

Ina :o)

19 sep 2006 kl. 19:05

går det av stapeln i Gbg! Planering och sånt ät ju alltid kul, men det gör ju inte själva middagen mindre njutbar! :o)

0

På fredag...

H-G

20 sep 2006 kl. 14:38

Totte; Morgon är allt för lätt till huvudrätten, de jag rådde om längre upp har lite mer kraft. Kraft durch freundschaft u z w. Den jacobs creeken vi tog sist gifte sig fint med haren. Men förslag är välkomna.

Per d Rejält med svamp det där.

Ina, kuppen är en succé, har lovat införskaffa dryck å det snaraste. Totte pratade sig varm för hare, hur är din inställning?

hörs

0

Hare...

Ina :o)

20 sep 2006 kl. 17:22

spottar vi inte på! :o)

Vin till det… Nåt rödvin med inte allftör hög “rostlösarpotential”? ;o)

0

hare så bra

H-G

20 sep 2006 kl. 18:29

Njae, inte Vin d’algerie då. Men Chateau de Segure eller Mazzacrona Marzemino löser såväl läpparnas rörelsen OCH även fuktar askan rejält.

0

Hmmm...

Ina, fundersam...

20 sep 2006 kl. 19:57

Kom på att jag inte har full koll på hur många det är som ska har svampsallad och fromage… nån hoppade av och några andra hade anmält intresse… 5? 6? 7?

0

delegater

H-G

21 sep 2006 kl. 11:09

Ånlajn igen.
5 är en jämn och fin siffra, skulle tro det blir det.

0

5 delegater

Ina :o)

21 sep 2006 kl. 11:41

Har gjort lite för många “fromagar” då, men bättre det än tvärtom!

0

garage, fromage, komage

H-G

21 sep 2006 kl. 20:39

Lessen Ina, det har vart lite hattande. Men jag har stor aptit och äter gärna lite extra fromage.

Det verkar som jösse skall vista oss i alla fall, vi får hoppas att det faller alla på läppen.
Jag försöker köpa någon passande röd dryck.

0

Potatismos, äppelmos, plåttermos...

Ina

21 sep 2006 kl. 22:14

Har vi sagt nån tid?

0

Viskalaga, niskaäta, diskan, fiskarn

H-G

22 sep 2006 kl. 00:48

Klocka 6 om ni hinner, annars tjuvstartar vi på ölen…

väl mött!

0

Mikrokosmos, makrokosmos, aprikosmos!

Ina :o)

22 sep 2006 kl. 07:03

Okidok! Vi borde hinna, men tjuvstarta ni om det skulle bli så att det känns rätt… :o)

0

Staro-pråmen

H-G

22 sep 2006 kl. 13:46

Ingen brådska Ina, tjuvstart blir nog bara på svampprat och öl.

0

Staro-pråmen

Kristina

22 sep 2006 kl. 19:46

Har ni börjat käka än???

Kristina

0

Staro-pråmen

Birgitta D

22 sep 2006 kl. 21:14

Önskar en riktig trevlig kväll.

0

Staro-pråmen

H-G

23 sep 2006 kl. 01:26

Tack Birgitta,
skall bara samla mig efter allt ätandet så skall jag redovisa händelsen. Pust mätt…

0

Staro-pråmen

Totte

23 sep 2006 kl. 01:36

men nu får du ta upp en ny tråd
H-G…. vi har ju nått över 100 klubben :)

0

Hemma!!

Ina - NÖJD! :o)

23 sep 2006 kl. 02:45

Gah! vad trött jag är och gah! vad segt det var att köra sista biten… :o/

Men, men - det gick bra och det var absolut värt resan! Vinkar och tackar för en trevlig kväll!!

0

Hemma!!

Totte

23 sep 2006 kl. 09:01

O varför ska man lyckas att vakna tidigt då efter en sådan trevlig kväll??? Tackar bugar o bockar för en gemytlig o trivsam afton!

0

Smarrigt

H-G

23 sep 2006 kl. 19:19

Gott folk, det var fantastiskt. Jag skriver ihop en liten menyrad ASAP, skall bara gå på kalas efter dagens lyckade svampplock.

0

Inte imponerad

24 sep 2006 kl. 02:42

Mycket väsen för ingenting. Över 100 inlägg om en svampmiddag för 4 pers.

0

Affe

24 sep 2006 kl. 18:51

Ta du dina tabletter istället och vänd på kudden….

Ingen som tvingat dig att läsa om svampmiddan.

0

Lena M

24 sep 2006 kl. 19:19

jag tycker också att det börjar bli tröttsamt med denna middag.
Gläder mig åt att dessa fyra personer åt gott och hade det trevligt, men måste det vara så storvulet ? Ni kanske kan maila varandra, eller så är jag bara avundsjuk ???

0

Gunilla

24 sep 2006 kl. 19:59

Men skärp er! Jag säger som Affe-rubriken är ju tydlig-varför läser ni om ni inte är intresserade?Min egen middag för idag står i ugnen-tomaten Striped Cavern urtagen och fylld med köttfärsröra med mjukstektlök, vitlök, , mandelriska, grädde, tomatinnehållet, olivolja med chili och vitlök( Casa di Luca-rekommenderas varmt!-fast litet för litet vitlök) och en liten skvätt vitt vin.Toppade med litet hyvlad parmesan.Blev i och för sig med mandelriska-tog fel påse i frysen-hade tänkt kantareller-men skogens godaste svamp skämmer ju aldrig ut sig!

0

Lena M

24 sep 2006 kl. 20:08

Jag läser, för att jag tror att det skall komma något som intresserar flertalet av oss besökare. Men som jag förstår, är det bara de inblandade som för en inbördes dialog. Rätta mig gärna om jag har fel !

0

Affe

24 sep 2006 kl. 20:21

Hmmmm…
Sitter här nu och kan bara konstatera att mitt inlägg ser ut att komma ifrån en grinig gammal gubbe….
Ber om ursäkt för det, men man behöver inte läsa om man inte vill….

0

per d

24 sep 2006 kl. 20:23

jo lena m, du är bara avundsjuk. jag hade också gärna varit med men tycker det är lite småkul att läsa om vad andra med svamp, mat och vinintresse hittar på.ibland håller jag med och ibland skakar jag på huvudet, men bara för att jag är kritisk så skriver jag det inte här, låt denna svampdokusåpa fortsätta !

0

bIERGITTA d

24 sep 2006 kl. 20:31

Alla som inte har - hadde något intresse kan ju låta bli att läsa. Jag tyckt det var kul och hade gärna varit med. Tyvärr så går barnbarnen före.

0

Birgitta D

24 sep 2006 kl. 20:33

CAPS LOCK SLOG TILL

0

Alla är välkomna!

Ina :o)

24 sep 2006 kl. 20:51

Middagarna är inte någon klubb för inbördes beundran för några få som redan känner varandra - vi har träffats “här” och utesluter ingen. Om man bor för långt bort från Gbg för att haka på och käka och snacka svamp kan man ju dra igång nåt eget där man bor. Jag tycker att det är jättekul och rekommenderar det varmt!

0

Re svamp-såpan.

H-G

24 sep 2006 kl. 22:35

Per d
Skoj att du tyckte svampmiddags replik utbytet var roligt. Vi diskuterade ju en del svamp under kvällen och allt är ju inte helt icke-kontroversiellt. Lite mer spännande i alla fall, än min inlaga om öronmusslingens lämplighet som föda.

När jag kvicknar till efter den blöta helgen, skall jag skriva en redogörelse för mat&prat, då blir det nog en svampsåpa värd namnet.

0

Re svamp-såpan.

Carina

24 sep 2006 kl. 23:13

Tänk vad ett gemensamt intresse kan skapa!Helt underbart att kunna träffas och njuta av livets goda. Har följt detta planerande, som ni tillsammans delat.Sett er framför mej, hur ni liksom jag rusat runt i naturen, letande efter alla delikatesser som gömmer sig bakom stubbar och strån, väntande på att plockas, tillredas, och med största njutning intagas, Sett alla underbara svamprätter framför mej, som ni nu njutit av på er välförtjänta svampträff.Jag är inte avundsjuk.Jag glädjsmed Er.

0

Re svamp-såpan.

Bengt Sandh

25 sep 2006 kl. 00:21

Visst är det väl trevligt med svampmiddagar. Men det är inte en världshändelse att 4 pers. möts i Göteborg för att tillsammans med vad jag kan förstå en mängd alkohol göra sig en glad och trevlig afton. Folk samlas överallt i hemmen för att göra likadant. Det är inget märkvärdigt med det.

En del “gläds med er” som att det vore någonting som är ouppnåeligt för den stora allmänheten.

Tänk om det skulle vara samma ståhej för att 4 pers. samlas för att äta surströmming eller ha en kräftskiva och kommentarerna skulle vara i stil med: “jag ser alla underbara mandelpotatisar framför mig för att inte tala om nubbarna till kräftklorna”. Det är väl inget märkvärdigt med det.

118 inlägg är minst 100 för många tycker

0

Re svamp-såpan.

per d

25 sep 2006 kl. 09:20

bengt sand, jag tror inte du förstått “grejen” bakom det hela. dessa personer har mötts i ett forum på internet och tack vare det kunna arrangera 2 svampmiddagar. vill minnas att du provade arrangera något liknande men i mycket större skala tidigare i år man att det hela rann ut i sandhen. klart du är avundsjuk bengt !

0

Re svamp-såpan.

Bengt Sandh

25 sep 2006 kl. 10:20

Hej Per!

Nej, avundsjuka ingår inte i min värld. Jag gläds med andra när det går bra och gläds med mig själv när det är läge för det. Att vara avundsjuk på andra är ett mycket destruktivt tillstånd som inte har något gott med sig.

Visst försökte jag att ordna en jättefest i våras men inte kunde man läsa om detta i inlägg efter inlägg. Jag tycker bara att det är riktigt tjatigt och ointressant när det inte handlar om något uppseendeväckande. Och, som sagt, någon avundsjuka framkallar det inte. Min familj och vänner åtnjuter ofta middagar med liknande teman utan att det är något särskilt med det.

0

Re svamp-såpan.

Birgitta D

25 sep 2006 kl. 10:43

Bengt låt bli och läs då. Du har ju själv bidragit med flera inlägg. Jag är avundssjuk men inte missundsam.

0

Bengt Sandh

25 sep 2006 kl. 10:52

Birgitta, ditt utslitna argument “låt bli att läsa då” ger jag inte mycket för. Det är omöjligt att bilda sig en uppfattning om vad som skrivs om man inte läser först, eller hur?

0

per d

25 sep 2006 kl. 11:03

jovisst bengt, det är väl helt naturligt att du inviterar din familj och dina vänner på middag. men här har alltså en grupp kommit samman tack vare internet och detta forum och för en konversation kring detta över nätet. sannerligen intressant tycker jag. är säker på att vi läst mycket om din fest här om den av olika anledningar inte runnit ut i sand(h)en !

0

Bilder

Nyfiken

25 sep 2006 kl. 11:17

Jag tycker det vore på sin plats att vi skulle få bildbevis från denna berömda fest som ordnats här till allmänn beskådan.

Någon av er måste väl haft kamera med på er.  Hade jag haft.

0

Bilder

Lena M

25 sep 2006 kl. 11:28

Bengt, i detta fallet håller jag med dig. Per vill nog bara ha sista ordet, låt han få det så går vi vidare med svampfrågorna istället.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone