instämmer med jan
sen tror jag de blir mer o mer sämskfärgade om de ligger framme
om du plockat dem nu i vår så kan jag inte heller komma på nåt annat
men jag vet hur försiktig jag själv var innan jag var 100% på den
den typiska doften av rå gurka blev det som gav mig sista pusselbiten så jag vågade äta dem
ja det sägs ju om många svampar att de luktar mjöl - men vad är det?
dels finns det ju många olika sorters mjöl, dels har inte mjöl nån tydlig doft utan är för mig mer en konsistens
sen luktar ju t ex rågmjöl helt olik vårmusseronen i mitt tycke
majsmjöl, potatismjöl o vetemjöl luktar ju nästan inte alls
har på svampkurser fått liknelser med rå gurka och jag tycker det stämmer mycket bra och gäller för fler arter som i en del litteratur beskrivs med “mjöldoft”
oj, det var värst
skulle inte ha vågat äta den så snabbt om du var osäker när du plockade dem
men man får väl tacka för förtroendet för oss som svarat dig här på guiden då
en annan säkerhet kan ju vara att du möjligen känner igen bolmörtsskivlingen och därmed kunde räkna bort den som förväxlingssvamp
jag har aldrig sett bolmörtsskivling i verkligheten så för mig tog det nog ett par tre år av tvekan innan jag var säker
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.