Johannes: Alla svampar har en massa bakterier på ytan, inte minst mot området på/kring foten. När de packas i tät plast uppstår ett litet drivhus för bakterierna, de får toppenförutsättningar för att föröka sig. Svamp ska förvaras luftigt och svalt för att inte bli hälsovådliga, och hållbarheten i rumstemperatur är mindre än ett dygn.
Förruttnelseprocessen är ganska långt gången för svamparna på bilden: kondensen på insidan av gladpacken skvallrar om att de antagligen har fått byta temperatur ett par gånger också, vilket gör saken ännu värre. Jag skulle inte äta dem om jag så fick betalt, och jag tror butiken gör sig skyldig till brott som säljer eländet.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.