Har hittat mycket fina kantareller. 5 liter rensat och skuret i bitar. Hur förväller man de bäst för att frysa in dem. Såg 251 recept på nätet, så jag blev bara förvirrad.
Kan man lägga allt i en stor gryta med lite vatten i botten och sedan låta det koka sakta tills spadet nästan kokat in.
Salta bör man väl göra? Men inget fett?
Tacksam för svar - grytan står på spisen och väntar.
“Lite” vatten i grytan, lägg i svampen och koka ner tills den egna vätskan just täcker dem och dra av låt svalna fyll i lämplig förpackning och frys in:).
Eller varför inte göra som jag gör, gör på samma sätt men tillsätt lite salt och fyll på väl rengjorda konserveringsburkar och koka dessa i ca 80 min och du har konserverad svamp som håller i åravis.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.