Detta borde väl vara gulröd kremla (R.velenovskyi) - eller?
Smak-och luktfri, ganska bräcklig, lite röd längst ned på foten, lameller gräddgula till gulvita (äldre). Växte med ek och björk på ganska fuktig mark.
Kan någon bekräfta eller dementera?
Tack för svar! Kremlor är svåra och därför fascinerande. Här kommer en till som jag fotade i dag. Det borde vara en sillkremla - men trots intorkning har den inte minsta doft av sill! Smak nötaktig. Hattförgen är som en något urblekt stensopp och foten något rödare än fotot visar. Lägg märke till att även hattkanden är rödaktig!
Växte under björk med ek i närheten.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.