Hej
Hittar många av denna(?) svamp. Har kollat svampböcker och det verkar som den vinröda svampen jag hittar faktiskt är en mandelkremla. Vinröd, hatt som är nedsänkt i mitten, gulaktiga skivor, vit fot. Eftersom jag är mycket försiktig när det gäller svamp undrar jag om det finns någon förväxlingssvamp.
I mina böcker klassas den som 2 vilket är samma som t ex karl johan.
God, vad kan man göra med den?
Fega hälsningar/sollan
Hej!
Kremlor kan man smaka utav skicorna och spotta ut är den mild kan man äta dem.
Goda att steka med smör de blir krispiga och inte sega som kantareller kan bli.
Mandelkremla är hård i foten och kan ha många färger.
Vinkremla kan det också vara och den känner man igen på att man kan dra av hatthuden lätt.
Hmmm… tordes inte smaka ;-) men doften var god. Den var inte hård i foten men den verkade vara angripen av något mindre trevligt… Skivorna lossade väldigt lätt när jag drog tummen över (för gammal kanske?).
Försöker lära mig några nya svampar varje år men precis då jag bestämt mig vad det är jag hitta -börjar tvivlet gnaga.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.