Detta är trattkremlor. Vad som förvånar mig är att i all den svamplitt. jag undersökt står det att smaken är från “helt mild, mild men skarp i lamellerna, mild först sedan något skarp” osv. Endast en nämner att den är brännande skarp vilket också är min erfarenhet (som giftkremla!), och endast en nämner att köttet blir rostgulfläckigt efter snitt, något jag konstaterat flera nånger.
Kan olika ex av svampen smaka olika (jag har bara träffat på de skarpa!)?
Och kan denna svamp verkligen användas som matsvamp??
Förra året var ett extremt bra trattkremleår i uppsalatrakten och jag tyckte då i denna tråd ungefär som du gör nu.
http://svampguiden.com/forum/visa/182742
Oj då, så här skulle det ha stått… Förra året var ett extremt bra trattkremleår i uppsalatrakten och jag tyckte då i denna tråd ungefär som du gör nu.
http://svampguiden.com.digitest.biz/forum_visa.asp?inr=182742&fnr=1&sok=Jan
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.