Oh vad härligt!
Var med om en liknande upplevelse häromdagen. Har nu 5 l förvälld svamp som jag vill konservera men hittar inga burkar här i stan. Vill inte konservera i 0,5 l burkar då jag tycker de är för stora. Har ÖB kvar att besöka imorgon. Vad tycker du jag ska göra när jag har burkar. Ska jag värma på de förvällda igen så de är varma innan jag fyller burkarna och kokar enligt ditt recept?
Nej men du kanske behöver koka upp lite “saltvatten” för när svampen har stått ett tag så brukar de dra åt sig lite av vätskan så man kan behöva slå på lite extra “saltvatten” i sista burken sa att vätskan täcker ordentligt.(eller lite i varje).
Jag brukar alltid köpa burkarna på Ö&B de brukar vara betydligt billigare där,och större utbud, de har förövrigt en annan typ av burkar oxå utan ring som oxå funkar bra ( Quattro Stagioni av märket Bormioli)MEN köp inte de kantiga de sluter inte tätt, bara släta runda. Lycka till:)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.