Hej!
Vad gör ni med eran svarta trumpet? Jag plockade MÄNGDER förra året och det var första gången jag plockade denna svamp. Läste på internet att det var skogens “svarta guld” men väl i pannan eller i stuvning så smakade det bara beskt. Så har ni några tips på vad man kan göra med den?
Hej Emma!
Jag har råkat ut för samma sak som du.
Svart trumpet är en kryddsvamp, dvs, den har mycket smak.
Så om du tar för mycket svamp så blir det beskt.
Första gången jag tillagade den blev det bra, andra gången så tog jag för mycket svamp och det blev precis som för dig.
Testa dig fram.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.