Jag plockade några små (5cm) exemplar av vad jag trodde var mandelriska idag, men väl hemma insåg jag att de inte luktade sillake. Provsmakade (utan att svälja) och då var den en brännande smak. Gick över till att tro att det var pepparriska men de tycker jag att jag känner igen med tanke på den karakteristiska pepparkaksfärgen. Kan det ha varit rävriska? Och isf är den ätlig efter avkokning? Brandriska är en annan förväxlingssvamp till mandelriskan men den hittar jag varken bilder eller förklaringar på. Är den ätlig efter kokning? Var det dumt att provsmaka? Det bränner fortfarande på tungspetsen. :-)
Har tyvärr ingen bild.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.