Lägg en i en kastrull är svampen mycket torr sätt till lite vätska.låt det koka lite
Låt det svalna och frys in med lite vätska annars kan svampen frystorka.
När du tar fram den så lägg den i stekpannan låt spadet dunsta bort tillsätt smör ev.salt stek den tills du tycker den är bra!
Jag gör precis likadant med svampen som Elisabeth. Om inte annat, så tar den mycket mindre plats i frysen då, och håller sig där i flera år.
Följande arter torkar jag alltid:
trattkantarell
rödgul trumpetsvamp
svart trumpetsvamp
sandsopp
Andra torkar jag ibland, när skörden är liten, t.ex.:
rimskivling
karljohan
sotvaxing
Föränderlig tofsskivling borde passa utmärkt att torka. Själv brukar jag inte plocka den..
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.