Hej
Tänkte jag i år skulle ge mig in på området kremlor då det ofta näms att de är så välsmakande och goda. Har varit lite feg för dessa förut men nu är det dags. Nu till mina frågor:
Om man inte är säker på att man hittat rätt krämla trots svampbok mm, kan man då smaka på en liten bit om den är stark? svider på tungan altså? Eller finns det något annat knep?
Är du bara 100% på att det är en kremla så är det ett sätt.
Brukar själv alltid smaka då det ju finns skarpa varianter på flera ätliga milda arter t ex gröna och gula kremlor är i alla fall för mig nästan omöjliga att säkert identifiera med blotta ögat.
Smaken säger allt!
Tänk bara på att det kan dröja en stund innan smaken försvinner.
Någon frukt eller grönsak i ryggsäcken är ett gammalöt knep.
Eller varför inte blåbär om du är i en sådan skog!
Maskangripna eller övermogna kremlor lär man sig så småningom att inte bemöda sig med.
Kremlor har varit bra nybörjarsvampar för mig när jag ville lära nåt mer än kantarell och taggsvamp.
De finns ju också i olika varianter i de flesta typer av terräng och brukar stå sig rätt länge i säsongen.
Lycka till med kremlorna!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.