Har aldrig fått tag på smörsopp innan.
Denna stämde in på typ hälften av grejerna, och jag blev därför tveksam. Bredvid grusväg, helt ensam.
Hatten riktigt klibbig (förvarad i papper, där huden följde med som ni ser på bilden). Rörlagret gult, men köttet brutalgult.
Hyllet eller vad det heter (det som sitter i vägen för rören) var extremt slemmigt, men mer åt det genomskinliga hållet. Detta var jag tvungen att göra mig av med redan i skogen för att inte allt skulle fastna i den.
Om jag är rätt ute - är det torkning som gäller för bäst smak?
Okej, men definitivt inte smörsopp då? (ursäkta bilderna, min ordentliga kamera är utlånad)
Har lärksopp verkligen ett så slemmigt hylle?
Skivade upp och torkade den i väntan på svar. Samtidigt torkade jag lite av någon strävsopp-variant (tegelsopp gissar jag) också, och av doften att döma så verkar ju lärksoppen mycket trevligare.
Skulle också säga Lärksopp. Den är bra som blandsvamp, vinner alltså på att kombineras med andra soppar i matlagningen eftersom den inte har mycket till egen smak, tycker jag. Fördelen är att den ofta kommer i stora mängder, iallafall på mina lokaler. Verkar gilla att ha lite blött om fötterna :)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.