0 315 visningar

2 svar

Pepparsopp mm

Noomi

21 aug 2011 kl. 23:17

Hej!
Hur kommer det sig att alla svampar som är starka anses oätliga?
Jag har vid artbestämning smakat på både riskor, kremlor och soppar som haft väldigt trevlig pepprig/skarp/stark smak. Är det bara en smakfråga, eller finns det nån vettig anledning till att dom står listade som obrukbara?

0

Noomi

22 aug 2011 kl. 13:28

är det ingen som har några teorier om det hela?

0

Bo E

22 aug 2011 kl. 13:36

pepparsopp har jag läst att man kan torka o använda som krydda

andra t ex skarpa kremlor och riskor ger förmodligen magbesvär om man äter dem utan avkokning men det lär ju vara vanligt i Finland att tex skäggriska kokas av och används

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone