0 467 visningar

2 svar

Citronslemskivling

Helena

28 aug 2011 kl. 22:16

Hej !
Hittade en massa citronslemskivling i dag och har hört att den ska vara god men hur ska man tillaga samt tillvara ta den.

0

Lena Strömstad

28 aug 2011 kl. 22:30

Jag steker den tillsammans med annan svamp som kantareller, strävsoppar och rimskivling.
Steker ett gäng just nu faktiskt! :-)

0

Boman

28 aug 2011 kl. 22:37

Jag tar bara de som är vita under och fasta. Dra av slemlagret redan i skogen så kladdar den inte ner allting och du slipper svarta fläckar på annan svamp också. Dela den för de är ofta larvätna inuti fast de ser fina ut.
Stek dem som annan svamp, rätt länge. Jag tycker de är goda till fiskrätter med sin lite syrliga smak. Kolla på recept för tips.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone