Hej,
har varit ute idag och hittat min första Blomkålssvamp. Frågan är dock: hur ska jag tillaga den för att bäst njuta av denna delikatess (enligt vad jag förstått).
Ska jag göra sås på den och i så fall ensam eller som kryddsvamp tillsammans med tegelsopp.
Eller har ni förslag på nån ensamrätt med blomkålssvampen i huvudrollen?
Fritering går bort då även det är nytt för mig.
Jag har egentligen inget bra råd att ge dig mer än att kolla receptbanken här på guiden.
Själv gör jag alltid lika första gången jag hittar en ny svamp för att känna just den sortens smak:
Jag bara steker (koka ur först)i smör och har salt och lite peppar på och en liten skvätt grädde.
Jag tyckte blomkålssvamp var väldigt gott när jag hittade..
Lycka till!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.