Har skurit sandsopen i tunna skivor och torkat i min nya svamptork ca 7-8 timmar. Är det nog mycket?
Måste det verkligen knastra om svampen?
Har nuss satt dom i plastlådor och fryst in dem.
Ska jag ta ut dem och köra några timmar till eller?
De känns inte alls blöta men däremot knastrar inte alla bitar.
Vad säger ni?
Säger som anitau.. dom blir bara lite seg.
Sen svar på din andra fråga. Givetvis kan du ta de större exemplaren om de inte är angripna, dock är det inte så lätt och skiva dom ifall de har blivit allt för svampiga. Känn på hatten, är den fast och fin så är den mest troligen inte så angripen
Jag har läst på flera internetsidor att man torkar och sen fryser in så då gjorde jag det.
Har även läst att de ska knastra.
Det verkar vara väldigt olika uppfattningar om hur man tar tillvara på svamp, därför frågade jag på denna sida.
Men då tar jag ut min torkade svamp ur frysen och sätter den i skafferiet =)
Tack för tipsen, tur att denna sida finns och att ni är så snälla och svarar på frågor från dom som är “mindre kunniga” =)))
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.