För två år sedan torkade vi taggisar och gula kantareller vilket inte var så lyckat. De blev aldrig mjuka vid tallagning och smakade inte särskilt bra.
Va gjorde vi för fel? Vi la dem i blöt en kortare stund och lät dem koka på ett bra tag…
Vill torka sopp. Hur ska de tillagas sen för att vi inte ska bli besvikna som med det åvan?
Kantareller blir beska när de torkas och tillagas! Det kan vara förklaringen.
När man tillreder torkad svamp så ska den ligga i blöt några timmar i ljumnmet vatten innan man steker den.
Vissa svampar kan man smula sönder och ha som kryddsvamp,svart trumpetsvamp,kantareller,Karl Johan.
Alla svampar lämpar sig inte att torka.
En sopp som lär ska smaka som murklor är sandsopp,den hittar du i blåbärsskogen,ta endast fasta unga ex och skiva dem i tunna bitar.
Karl johan,trattkantareller,svart trumpetsvamp rödgul trumpetsvamp är svampar som lämpar sig bra för torkning.
alla trattar och trumpeter har vi torkat med mkt fina/goda resultat. de behöver underbart nog bara hamna i maten så blir de mjuka. och herregud vilken skillnad det blir på maten! :)
men som du skriver elisabeth så är det kalle och sandsopp vi ska satsa på då. tack för svaren
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.