Hej,
vågade mig på att tillaga och smaka en svamp som såg exakt ut som en kantkremla, både på svampguidens bild som i min bok. MEN den var skarp i smaken, kom efter en stund (mild när jag svalde). Åt två små bitar och petade sedan bort den ur anrättningen (full med karl-johan).
Bör jag vara orolig för att det ska ha varit något giftigt?
Funderade på någon riska men hittade ingen med så vit fot och vita lameller, spröd och alla andra tecken som tyder på kremla?
Någon idé? Tacksam för hjälp!
Smaka lite till i skogen om du vet att det är en kremla du har fatt i. I början får man smaka många äckliga kremlor, men vissa är inte skarpa förrän man tuggat en stund.
Efter någon säsong av kremlesmakande kunde iaf jag skilja agnarna från vetet rätt bra med blicken. Nu får jag sällan fatt i någon skarp rackare. Kremlor är väldigt trevliga svampar när man börjat lära sig dem.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.