Jag tycker mycket om Blodsoppen,men är lite rädd för att plocka den,eftersom jag är rädd att det kan vara eldsoppen istället.Vet inte varför jag tycker om den,men gillar smaken,det gör sambon också.Sedan är det ju Karl Johan o Gul Kantarell,som är underbara i smaken.Kan säga att jag inte är så förtjust i Trattkantarellen,o det är för att jag inte gillar konsistensen,o alltid blir illamående efter att ätit den,men kan ha några nyplockade i höstgryta,inte torkade.
det beror ju lite på tillfälle och tillagning
men kungschampinjonen är en klar favorit med sin fina mandelsmak
och smörknaperstekta kantareller är läckert
svart och rödgul trumpetsvamp har oxå fin karaktäristisk smak
och mandelriska till rätter med marina tillbehör är toppen (NÄR MAN HAR TUREN ATT HITTA DEN)
Oj! Jag har många favoriter nu:
Rödgul trumpet till soppa och paj
Svart trumpet i gräddsås till kött
Kantareller till allt möjligt
stuvad sotvaxing
smörstekt frostvaxing som den är
kantkremla med massor av vitlök och persilja i stekt i olivolja
mandelkremla stekt i smör
kruskantarell torkad och chokladdoppad som kul garnering på tårta :)
soppa på blodriska, gärna med små hattar simmandes i mixad soppa
Nu blev jag hungrig…
Det är en ren smaksak - och smaken ar “liksom delad”!
1. Stenmurkla
2. Goliatmusseron
3. Föränderlig tofsskivling
4. Rödgul trumpetsvamp
5. Blodsopp
6. Rimskivling
7. Svart trumpetsvamp
8. Blomkålssvamp
9. KarlJohan
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.