Jag kan berätta hur vi gör med dem..
Rensningen tycker jag går smidigast genom att skala av det lurviga och sandiga på foten (som med rabarber), likadant med hatthuden, avlägsnar brunfläckade och maskätna delar. Sen skär jag den i bitar, lägger i en gryta med en liten skvätt vatten, låter koka in tills det bara är lite vätska kvar, sen fryser in dem.
Måste sedan tillagas väl och gärna stekas rejält så att den får en bra stekyta. Serveras stekt, naturell, till en grillad köttbit och vitlökssmör.
Har provat att torka goliat också. Den tappar lite av smaken, men den är fortfarande god.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.