Skala INTE hatten (där finns en massa smak). Det är bara på smörsopp och citronslemskivling du skalar hatten på.
Jag tar bort rörlagren och skär i tunna skivor och torkar den. Förvara i glasburk i skafferiet.
Kasta ner i såser, grytor , gör en god soppa, ja den går att använda till mycket =)
Jag plockar bara de mindre exemplaren, de större tenderar att bli “svampiga”.
Lättast att känna igen sandsopp är att se den i skogen, på lite håll. Den ser sandig ut på hatten, men innanmätet är också tydligt kännetecken. Jag plockar sandsopp sen länge, den är jag 100 på. Finns ingen annan sopp som ser ut så.
Plocka bort rören om du vill. Jag tar bara unga fasta svampar så det behövs inte. En smaksak.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.