Där kom det. Skogsriska, den blekare varianten, den finns också i gråblålila. Den behöver kokas av eller lakas ur, har brännande skarp smak som rå. Dra/skrapa av hatthuden, koka i rejält med vatten tills de sjunker(10-20 minuter brukar jag koka dem) spola av med kallt vatten och låt kallna och rinna av.
Gör en sökning på riska här i rutan så får du farm information. Eller skaffa en bra, ny svampbok, lite aldrig på gamla svampböcker! Det finns flera bra arter att plocka, de andra kan man bra strunta i just då. Jag plockar skogsriska, skäggriska och pepparriska, de i mitt tycke bästa riskorna. Och så klart blodriskorna men de hanteras annorlunda.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.