Alla svampar,mer eller mindre, är giftiga.Kantareller är giftiga men du måste äta en lastbil av dem för att bli förgiftad,så där finns ABSOLUT ingen oro.
Vita Kantareller kan man jämföra med typ vita älgar vita tigrar,bara något i genen som gör att dem blir vita.Samma svamp. En teori är att svampar bildar gift som en restprodukt efter deras “måltid”. Om du köper den senaste upplagan av Pelle Holmbergs “Nya Svampboken” får du en bra bok som beskriver ätliga svampar och dess förväxlingssvampar.Finns i våran del av världen inga märkbart giftiga kantareller bara olika former och färger. Svamp är fortfarande en ganska ny vetenskap och i takt med ökad teknik kan mykologerna gå djupare in i organismen. Men svampplockning kräver kunskap och kunskapen förändras så gamla svampböcker är bara till för kuriosa mm mm .detta är ett bra forum att lära sig på och jag kan bara en bråkdel av vad experterna kan men jag delar gärna med mig av vad jag kan:-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.