Har inte hittat någon som passar här på hemsidan eller i svampboken. Köttet rodnar eller gulnar inte i snitt, utan blir omedelbart chokladbrunt (se bild). Växte i park med lövträd bredvid snöbollschampinjoner. Jag hittade endast två små. Hattköttet aningen fibröst, segt. Foten fast. Lukt god, påminnande om rått kött. Smak starkt “svampartad”, ej obehaglig.
Vilken champinjon? Den på bilden är cirka 6 cm lång och 4 cm bred.
Det går inte att avgöra enbart efter bilden då champinjoner är ett svårt släkte.
Tycker det ser ut som en tydlig rodnad i köttet på det högra exemplaret. Tankarna förs till strandängschampinjon när jag ser bilden, men vågar som sagt inte säga nåt säkert enbart efter bilden.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.