0 1063 visningar

5 svar

Vit hattmurkla.

Kicki

13 sep 2011 kl. 19:07

Har plockat vit hattmurkla och undrar nu om nån tillagat sådana och om den är god. Ska man koka av den? Kan jag torka den kanske? Ja, jag undrar lite av varje helt enkelt. Tack på förhand. / Kicki

0

Lena M

14 sep 2011 kl. 08:25

Här fanns mycket vit toppmurkla förra hösten och jag skickade smakprov till en kock som provlagade den.Ingen höjdare var hans utlåtande så de får stå som prydnad liksom de svarta toppmurklorna.

0

Kicki

14 sep 2011 kl. 11:17

Tack Lena.

0

Jan A, Uppsala

14 sep 2011 kl. 11:21

Jag tycker att den är riktigt god som smörstekt eller gott stuvad. Ingen avkokning men noggrann rensning!

0

Kicki

14 sep 2011 kl. 12:14

Jan,tack för ditt svar, tar du tillvara på foten också? Den känns ganska seg.

0

Jan A, Uppsala

14 sep 2011 kl. 12:57

Ja och ja!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone