0 1140 visningar

3 svar

Vad göra med champinjoner?

André Grisell

13 sep 2011 kl. 20:03

Har hittat massor med snöbolls- och kungschampinjoner. Jag hinner inte äta alla färska. Vad är det bästa sättet att göra med dem? Jag är inte intresserad av recept på maträtter utan hur man konserverar dem bäst så att så mycket som möjligt av smak och konsistens bevaras. Förvällning och djupfrysning? Torkning? Saltning? etc

0

Helena i Lund

13 sep 2011 kl. 20:31

Har med fantastiskt resultat skivat och torkat knölchampinjon, som blir ännu godare och smakrikare efter torkning! Så jag tycker du ska torka dina fina champinjoner!

0

Boman

13 sep 2011 kl. 20:39

Jag torkar också det som inte äts på en gång. Har provat att frysa dem efter av ångning i torra panna, men resultatet blev inte som jag ville.

0

Charlotte B

13 sep 2011 kl. 22:15

Jag torkar också och är helnöjd :-)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone